1 czerwona cebula
3 średniej wielkości ogórki konserwowe
1/2 szklanki posiekanych drobno grzybków marynowanych
4 łyżki majonezu
3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
2 łyżeczki tartego chrzanu
2 łyżeczki musztardy delikatesowej
1 łyżeczka soku z cytryny
1/2 łyżeczki cukru
sól, pieprz
Przygotowanie:
Ogórki osączyć z zalewy i pokroić w drobną kosteczkę. Podobnie pokroić obraną czerwoną cebulę. Majonez wymieszać z jogurtem, chrzanem, musztardą, sokiem z cytryny, cukrem i przyprawami. Tak przygotowanym sosem zalać posiekane grzyby, ogórki i cebulę. W razie konieczności doprawić solą i pieprzem. Można także do sosu dodać drobno posiekany szczypiorek. Podawać do ugotowanych na twardo jajek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz