Dubajska czekolada

Składniki:
2 tabliczki mlecznej czekolady (każda po 100 g)
1/4 kostki masła
100 g ciasta kataifi
100 g kremu pistacjowego
1 garść drobno posiekanych pistacji

Dodatkowo:
złoty barwnik w proszku
silikonowa forma do czekolady
Przygotowanie:
Czekoladę podzielić na kawałki i roztopić w kąpieli wodnej. Roztopioną wypełnić dno i brzegi silikonowej formy. Formę z czekoladą schłodzić w lodówce. W tym czasie na patelni roztopić masło. Wsypać ciasto kataifi i wymieszać. Następnie dodać krem pistacjowy i posiekane pistacje. Wszystko dokładnie wymieszać. Nadzieniem wypełnić czekoladowe foremki. Wierz nadzienia zalać resztą roztopionej czekolady. Deser schłodzić w lodówce, by czekolada zastygła. Na koniec czekoladę wyjąć z foremki i podawać jako deser. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz