Sałatka szynkowa z ananasem


Składniki:
1 słoik selera w wiórkach
1 puszka kukurydzy
1 puszka ananasa 
1 czerwona cebula
2 małe jabłka
2-3 ogórki kiszone
150 g szynki konserwowej
natka pietruszki
sól i pieprz
kilka łyżek majonezu

Przygotowanie:
Selera, kukurydzę i ananasa należy odlać z zalewy. Ogórki kiszone i jabłka obrać ze skóry, jabłka pozbawić gniazd nasiennych. Plastry ananasa, jabłka, ogórki oraz obraną cebulę pokroić w drobną kostkę. Szynkę konserwową pokroić w cienkie paseczki. Kilka gałązek natki pietruszki drobno posiekać. Wszystkie składniki umieścić w jednym naczyniu, doprawić solą i pieprzem, dodać kilka łyżek majonezu, po czym dokładnie wymieszać. Sałatkę schłodzić w lodówce.

5 komentarzy: