Składniki:
1 opakowanie okrągłych biszkoptów (180 g)
1 opakowanie serka mascarpone (250 g)
Dodatkowo:
1,5 tabliczki białej czekolady (150 g)
1 łyżka oleju
patyczki do cake popsów
Przygotowanie:
Biszkopty rozdrobnić w rękach lub za pomocą blendera na drobny proszek. Do sproszkowanych biszkoptów dodać serek mascarpone. Całość początkowo mieszać łyżką, a następnie ręcznie. Uformować kulę ciasta, z którego odrywać po kawałku i formować ręcznie kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
Czekoladę wraz z łyżką oleju rozpuścić w rondelku na małym ogniu. W roztopionej czekoladzie moczyć koniec patyczka i wbić go na głębokość 2/3 kulki ciasta. Następnie każdy cake pops dokładnie zanurzyć w czekoladzie i ozdobić wedle uznania. Deser schłodzić w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz