Biszkoptowe cake popsy

Składniki:
1 opakowanie
okrągłych biszkoptów (180 g)
1 opakowanie serka mascarpone (250 g)

Dodatkowo:

1,5 tabliczki białej czekolady (150 g)
1 łyżka oleju
patyczki do cake popsów 

Przygotowanie:

Biszkopty rozdrobnić w rękach lub za pomocą blendera na drobny proszek. Do sproszkowanych biszkoptów dodać serek mascarpone. Całość początkowo mieszać łyżką, a następnie ręcznie. Uformować kulę ciasta, z którego odrywać po kawałku i formować ręcznie kuleczki wielkości orzecha włoskiego.

Czekoladę wraz z łyżką oleju rozpuścić w rondelku na małym ogniu. W roztopionej czekoladzie moczyć koniec patyczka i wbić go na głębokość 2/3 kulki ciasta. Następnie każdy cake pops dokładnie zanurzyć w czekoladzie i ozdobić wedle uznania. Deser schłodzić w lodówce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz