Ciasteczka migdałki

Składniki:
1 szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki cukru pudru
120 g masła
90 g zmielonych migdałów
szczypta soli

Dodatkowo:
konfitura brzoskwiniowa - do przełożenia ciasteczek

Polewa:
100 g białej czekolady 
1 łyżka margaryny
całe migdały
Przygotowanie:
Składniki na ciasto dokładnie wyrobić. Następnie ciasto rozwałkować na grubość ok. 3-4 mm i wycinać foremką ciasteczka. Układać je na blaszce i piec ok. 10 minut w temp. 180 °C. Upieczone i wystudzone ciasteczka sklejać konfiturą. Na wierzch każdego ciastka położyć migdał. Ciastka polać czekoladą.

Czekoladę wraz z margaryną rozpuścić w rondelku. Polewać nią ciasteczka udekorowane migdałem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz