Roladki drobiowe z pieczarkami i papryką

Składniki:
1 podwójny filet z kurczaka
5 dużych pieczarek
1/3 czerwonej papryki
100 g sera mozzarella
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz
papryka słodka w proszku, zioła prowansalskie
masło
4 kawałki pergaminu 

Przygotowanie:

Umyte i osuszone filety przekroić wzdłuż na połówki tak, by wyszły 4 kotlety. Każdy z nich rozbić tak, jak na schabowe i z dwóch stron oprószyć solą, pieprzem, papryką w proszku i ziołami prowansalskimi.
Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i podsmażyć na łyżce masła, aż odparują z nadmiaru wody. Usmażone ostudzić. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, paprykę pokroić w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki na farsz, tj. usmażone pieczarki, paprykę, ser i natkę pietruszki połączyć razem i dokładnie wymieszać, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Na każdy kotlet nałożyć porcję farszu, zwinąć rulon, który należy dokładnie owinąć w kawałek pergaminu tak, by mięso w papierze przypominało cukierek w papierku. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec 20-30 min w temp. 200 °C. Upieczone roladki przed podaniem odwinąć z pergaminu i przekroić po skosie.

  
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz