Składniki:
3 szklanki mąki pszennej
3 żółtka
250 g miękkiego masła
1/2 szklanki cukru pudru (150 g)
szczypta soli
3 szklanki mąki pszennej
3 żółtka
250 g miękkiego masła
1/2 szklanki cukru pudru (150 g)
szczypta soli
Przygotowanie:
Wszystkie
składniki na ciasto umieścić w misie, wyrobić i zagnieć do powstania jednolitego
ciasta. Wyrobione ciasto przełożyć na podsypaną mąką stolnicę, po czym
rozwałkować na placek o grubości około 5 mm. Foremkami wycinać
ciasteczka w kształcie jajek.
Następnie ciastka ułożyć na wyłożonej
pergaminem blaszce do pieczenia i piec 15 minut w temp. 160 °C. Upieczone ciastka ozdobić kleksami czekolady i dowolną posypką. Przechowywać w metalowej puszce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz