3 średniej wielkości ogórki gruntowe
1/2 pora
5 rzodkiewek
1/2 pęczka koperku
1 garść żurawiny
sól, pieprz
3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
Przygotowanie:
Ogórek obrać ze skóry i pokroić w półplasterki. Koperek posiekać, por przekroić wzdłuż i pokroić w półplasterki, rzodkiewkę pokroić w cienkie plastry. Pokrojone warzywa umieścić w jednym naczyniu, dodać żurawinę i jogurt. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem, a na koniec dokładnie wymieszać.
Ogórek obrać ze skóry i pokroić w półplasterki. Koperek posiekać, por przekroić wzdłuż i pokroić w półplasterki, rzodkiewkę pokroić w cienkie plastry. Pokrojone warzywa umieścić w jednym naczyniu, dodać żurawinę i jogurt. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem, a na koniec dokładnie wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz