Składniki:
1 brokuł
5 jajek
1 mała puszka kukurydzy
250 g szynki konserwowej
1/2 pęczka koperku
Składniki na sos:
4 łyżki majonezu
2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
1 łyżka musztardy
sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Brokuł podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić.
2. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.
3. Kukurydzę osączyć z zalewy.
4. Szynkę pokroić w kostkę.
5. Koperek posiekać.
6. Składniki na sos dokładnie wymieszać, doprawiając solą i pieprzem.
7. Składniki na sałatkę umieścić w jednym naczyniu, a następnie zalać gotowym sosem i dokładnie wymieszać. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
1. Brokuł podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić.
2. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.
3. Kukurydzę osączyć z zalewy.
4. Szynkę pokroić w kostkę.
5. Koperek posiekać.
6. Składniki na sos dokładnie wymieszać, doprawiając solą i pieprzem.
7. Składniki na sałatkę umieścić w jednym naczyniu, a następnie zalać gotowym sosem i dokładnie wymieszać. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz