Składniki:
1 kg sera
1 szklanka cukru kryształu
1 cukier waniliowy
6 jajek
2 budynie waniliowe
1/2 szklanki oleju
1,5 szklanki mleka
1,5 szklanki mleka w proszku
Mus truskawkowy:
2 galaretki truskawkowe
800 g świeżych truskawek
Dodatkowo:
małe opakowanie okrągłych biszkoptów
Mus truskawkowy
Umyte truskawki zmiksować, a następnie przecisnąć przez sitko. Galaretki rozpuścić w trzech szklankach gorącej, przegotowanej wody. Rozpuszczoną, gorącą galaretką zalać rozdrobnione truskawki. Całość dokładnie wymieszać i odstawić do momentu, aż masa zacznie tężeć.
Ser
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z cukrem kryształem na sztywną pianę.
Trzykrotnie zmielony ser utrzeć z żółtkami i cukrem waniliowym. W trakcie ucierania wsypać budyń waniliowy. W trakcie dalszego ucierania wlać olej i mleko, a następnie dodać mleko w proszku. Do masy dodać pianę z białek. Całość należy lekko wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz