1 opakowanie pierożków tortellini
1 brokuł
1 cebula
1 mała puszka kukurydzy
1 szklanka pomidorków koktajlowych
4 jajka
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
3 łyżki jogurtu naturalnego
1/2 pęczka koperku
Przygotowanie:
Sos
Koperek
drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Czosnek i posiekany
koperek dodać do majonezu i jogurtu. Sos doprawić solą i pieprzem, po
czym dokładnie wymieszać.
Brokuł podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i ostudzić.
Jajka ugotować na twardo. Schłodzone obrać i pokroić w grubą kostkę.
Pierożki tortellini ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Cebulę pokroić w drobną kostkę.
Kukurydzę osączyć z zalewy.
Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki.
Wszystkie składniki sałatki przełożyć do naczynia, a następnie zalać przygotowanym sosem. Dokładnie przemieszać i schłodzić w lodówce. Sałatkę podawać z dodatkiem sera pleśniowego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz