5 jajek
100 g wędzonego łososia
2-3 łyżki gęstego majonezu
1 łyżka posiekanego koperku
pieprz kolorowy
Jajka ugotować na twardo. Ugotowane i ostudzone obrać ze skorupki, po czym przekroić je wzdłuż na pół i wyciągnąć żółtka.
Żółtka przełożyć do oddzielnego naczynia i rozdrobnić je widelcem. Do masy jajecznej dodać majonez, rozdrobnione kawałki łososia oraz koperek.
Wszystko dokładnie wymieszać na gładką masę. W trakcie mieszania składników doprawić je świeżo mielonym pieprzem. Białka jajek napełniać pastą jajeczną z łososiem. Można wykonywać to łyżeczką lub za pomocą szprycy. Wierzch jajek udekorować rzeżuchą oraz kawałkami oliwek. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz