Tortilla z awokado i prosciutto

Składniki:
2 tortille pszenne
2 liście sałaty lodowej
2 łyżki serka Almette
1/2 awokado
ćwiartka czerwonej papryki
1 łyżeczka soku z cytryny
1 opakowanie szynki prosciutto (80 g) 
6 plasterków żółtego sera
kilka plasterków ogórka

Przygotowanie:
Awokado obrać, pokroić w plastry, a następnie skropić sokiem z cytryny. Paprykę pokroić w słupki. Tortille posmarować serkiem. Rozłożyć sałatę, ser żółty i prosciutto. Na szynce ułożyć rząd z awokado, papryki i ogórka. Zwinąć ciasno w rolady, które następnie owinąć folią. Schłodzić w lodówce, by dobrze się kroiły (najlepiej 2 godziny). Rolady pokroić w grube plastry. Układać je na półmisku bezpośrednio przed podaniem. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz