Drobiowe roladki z serowym farszem

Składniki:
2 piersi z kurczaka
4 suszone pomidory w oleju
1 opakowanie sera mozzarella w kulce (100 g) 
30-40 g tartego sera cheddar
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 opakowanie szynki parmeńskiej (6 plasterków)
sól i pieprz
Przygotowanie:
Suszone pomidory oraz ser mozzarella drobno posiekać. Składniki umieścić w misce, dodać do nich starty ser cheddar i posiekaną natkę pietruszki. 
Farsz można doprawić niewielką ilością pieprzu i soli.
Umyte i osuszone filety z kurczaka naciąć wzdłuż w najgrubszej części. Powinna utworzyć się tzw. kieszeń. Piersi z obu stron oprószyć solą i pieprzem. Kieszenie filetów wypełnić przygotowanym farszem. Każdy filet owinąć trzema plasterkami szynki parmeńskiej tak, aby szynka zakryła ewentualnie widoczne nacięcie z nadzieniem. Mięso ułożyć na wyłożonej folią blaszce, a następnie szczelnie owinąć je od góry drugim kawałkiem folii. 
Filety zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 °C przez 30-40 minut. Po upieczeniu mięso wyjąc z piekarnika i pokroić w plasterki.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz