Czekoladowe muffinki z nadzieniem

Składniki:
(16 babeczek) 
1,5 szklanki mąki pszennej
1 kopiata szklanka mleka
1 jajo
1 tabliczka gorzkiej czekolady (100 g) 
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki cukru kryształu
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody

Dodatkowo:
krem nutella/ krem Bounty

Przygotowanie: 
   
Składniki mokre (mleko, olej i jajo) umieścić w jednaj misie i dokładnie wymieszać. Składniki suche (mąka, drobno posiekana czekolada, cukier, proszek do pieczenia, soda, kakao) wymieszać w drugim naczyniu. Mokre składniki należy wlać do naczynia z produktami suchymi. Wszystkie połączyć ze sobą poprzez dokładne wymieszanie. Dno każdej z papilotek wypełnić ciastem, nałożyć kleks kremu i znów przykryć ciastem do 2/3 wysokości. 
 
 Piec w temp. 180 °C przez 20 minut. Po upieczeniu babeczki można posypać cukrem pudrem lub ozdobić kleksem z Nutelli.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz