1/2 kapusty pekińskiej
1 duży pomidor
3-4 ogórki konserwowe
1 podwójny filet z kurczaka
1 cebula
1 mała puszka kukurydzy
2 łyżeczki przyprawy gyros
1/2 szklanki prażonej cebulki
ketchup
majonez
olej
Przygotowanie:
Kapustę drobno poszatkować. Pomidor pokroić w grubą kostkę, ogórki konserwowe pokroić w cienkie plasterki, cebulę pokroić w kosteczkę. Kukurydzę osączyć z zalewy. Filet z kurczaka pokroić w kostkę. Usmażyć na oleju. W trakcie smażenia doprawić przyprawą gyros. Po usmażeniu kurczak powinien przestygnąć.
Ułożenie sałatki wg kolejnych warstw:
połowa kapusty - warstwa majonezu - ketchup - pomidor - ogórek - kurczak - cebula - majonez - ketchup - kukurydza - kapusta - majonez - prażona cebula
Tradycyjne, proste danie. Bardzo często u mnie w kuchni powstaje:) Myślę, że tu warto też postawić na dobrą kawę od https://www.cafesilesia.pl
OdpowiedzUsuńDobra kawa pasuje zawsze i do wszystkiego.
UsuńPyszna. Robiłam podobna. Bardzo polecam.
OdpowiedzUsuń