Składniki:
35 dag sera żółtego (gouda lub edamski)
35 dag pieczarek
35 dag filetów z kurczaka
1 cebula
5-6 suszonych pomidorów z zalewy
1/2 szklanki majonezu
3 jajka
1 łyżka masła do smażenia
sól i pieprz
Przygotowanie:
Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach . Do sera wbić jajka i dodać majonez. Całość wymieszać. Tak przygotowaną masę wylać na wyłożoną pergaminem formę do pieczenia. Piec ok. 20 min w temp. 180 °C.
W czasie, kiedy będzie się zapiekać masa serowa należny przygotować mięso oraz pieczarki. Filet przeciąć wzdłuż na pół i cienko rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem.
Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na maśle. Oczyszczone pieczarki pokroić w plastry, dodać do smażących się pieczarek i dusić do momentu, aż odparuje woda. Pieczarki można doprawić solą i pieprzem.
Na ciepłym serowym placku ułożyć mięso. Przykryć je warstwą pieczarek. Na środku umieścić w pasku suszone pomidory. Delikatnie zwinąć roladę. Zapiekać ją 30 min w temp. 180°C.
Tak przygotowaną roladę można serwować zarówno na zimno w formie przystawki lub zimnej płyty bądź na ciepło jako danie główne.
W czasie, kiedy będzie się zapiekać masa serowa należny przygotować mięso oraz pieczarki. Filet przeciąć wzdłuż na pół i cienko rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem.
Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na maśle. Oczyszczone pieczarki pokroić w plastry, dodać do smażących się pieczarek i dusić do momentu, aż odparuje woda. Pieczarki można doprawić solą i pieprzem.
Na ciepłym serowym placku ułożyć mięso. Przykryć je warstwą pieczarek. Na środku umieścić w pasku suszone pomidory. Delikatnie zwinąć roladę. Zapiekać ją 30 min w temp. 180°C.
Tak przygotowaną roladę można serwować zarówno na zimno w formie przystawki lub zimnej płyty bądź na ciepło jako danie główne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz