1 duży filet z piersi kurczaka lub mały podwójny
1 pęczek selera naciowego
1 duża cebula
2 garście żurawiny
2 garście orzechów włoskich
2 łyżki jogurtu naturalnego
3 łyżki majonezu olej
przyprawa gyros
sól, pieprz
Przygotowanie:
Filet umyć, osuszyć, oprószyć z dwóch stron przyprawą gyros. Tak przygotowane mięso smażyć obustronnie na oleju. Usmażone mięso ostudzić, a następnie pokroić w kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kostkę. Seler naciowy umyć, oczyścić, odkroić końcówki i cienko pokroić w paski. Wszystkie składniki przełożyć do miski. Dodać orzechy, żurawinę, jogurt i majonez. Całość dokładnie wymieszać. Opcjonalnie sałatkę można doprawić solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz