Muffinki razowe z brzoskwiniami

Składniki:
1,5 szklanki mąki pszennej
0,75 szklanki mąki pełnoziarnistej
0,75 szklanki cukru kryształu
2 łyżeczki cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
szczypta soli
1 jajko
1 szklanka jogurtu naturalnego
0,75 szklanki oleju
kilka kropel aromatu cytrynowego
2-3 owoce brzoskwiń
Przygotowanie:
Brzoskwinie obrać ze skóry i pokroić w kostkę. W jednej misie umieścić wszystkie składniki suche, a w drugiej - mokre. Zawartość każdej z mis dobrze wymieszać, po czym  do naczynia z mąkami wlać zmieszaną mokrą masę jogurtową. Na koniec dodać brzoskwinie. Całość energicznie wymieszać. Ciasto nakładać partiami do papilotek. Piec w temp. 170 °C z termoobiegiem przez ok. 20-25 minut

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz