1 opakowanie ciasta francuskiego
1 duży lub 2 małe banany
odrobina płatków migdałowych
odrobina mielonych orzechów
garść rodzynek
jajko - do posmarowania
Przygotowanie:
Ciasto francuskie dzielimy na 8 kawałków. Na środek każdego z nich rozkładamy szczyptę migdałów, orzechów włoskich i rodzynek. Banany kroimy na ok. 2-3 cm kawałki i po jednym z nich umieszczamy w sakiewkach.
Ciastem oblepiamy banany i farsz formując sakiewki (najwygodniej, jeśli ciasto przed nałożeniem farszu i bananów umieścimy w formie do muffinek). Każdą z sakiewek smarujemy jakiem i posypujemy orzechami i migdałami.
Pieczemy w temp. 200 C przez 20 minut. Sakiewki najlepiej smakują na gorąco z lodami lub na zimno z bitą śmietaną i polewą czekoladową.
Ciastem oblepiamy banany i farsz formując sakiewki (najwygodniej, jeśli ciasto przed nałożeniem farszu i bananów umieścimy w formie do muffinek). Każdą z sakiewek smarujemy jakiem i posypujemy orzechami i migdałami.
Pieczemy w temp. 200 C przez 20 minut. Sakiewki najlepiej smakują na gorąco z lodami lub na zimno z bitą śmietaną i polewą czekoladową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz