Składniki:
300 g makaronu kokardki
1 podwójny filet z kurczaka
1 słoiczek suszonych pomidorów
6 łyżek słonecznika łuskanego
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 kopiasta łyżeczka przyprawy do kurczaka
1 łyżeczka przyprawy gyros
olej do smażenia
Składniki na sos:
6 łyżek zalewy z suszonych pomidorów
3 łyżki ketchupu
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
1 łyżka ciepłej wody
sól do smaku
Przygotowanie:
Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić. Umyty i osuszony filet pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Gdy odparują płyny, mięso doprawić przyprawami i solą. Smażyć na złoty kolor.
Na suchej patelni uprażyć słonecznik na złoty kolor.
Wszystkie składniki na sos dokładnie ze sobą wymieszać.
Wszystkie składniki na sałatkę umieścić w misie, zalać sosem i całość dokładnie wymieszać. W razie potrzeby doprawić solą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz