100 g mąki pszennej
1 jajko
60 g cukru kryształu
50 g masła
125 g jogurtu greckiego
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
2-3 krople pasty waniliowej
Przygotowanie:
Masło roztopić i ostudzić. Ostudzone wlać do naczynia z jogurtem i jajkiem. Składniki rozkłócić trzepaczką, a następnie dodać pastę waniliową i cukier kryształ. Masę ponownie wymieszać. Na koniec wsypać mąkę zmieszaną z sodą oczyszczoną i całość energicznie wymieszać trzepaczką. Gotowe ciasto nakładać małą łyżeczka do 2/3 wysokości silikonowych foremek w kształcie babeczek (nie trzeba ich niczym smarować).
Piec 20 minut w temp. 180 °C. Po upieczeniu ostudzone babeczki posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz