Wafel z galaretką

Składniki:
1 opakowanie wafli
1 kostka margaryny
1 szklanka cukru kryształu
1 galaretka czerwona
1 szklanka kwaśnej śmietany

Przygotowanie: 
Margarynę i cukier umieścić w rondelku. Tłuszcz i cukier podgrzewać na małym ogniu do momentu, aż margaryna się rozpuści, a składniki się z sobą połączą. Następnie do rozpuszczonej masy wsypać suchą galaretkę i całość wymieszać trzepaczką. Naczynie z masą zdjąć z ognia. Na koniec do masy dodać śmietanę i całość energicznie wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Krem przestudzić, a kiedy zacznie gęstnieć, smarować nim kolejne płaty wafla. Posmarowany i złożony wafel owinąć folią i na kilka godzin (najlepiej na noc) obciążyć deską, by warstwy dobrze się skleiły.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz