Sałatka warstwowa z chipsami

Składniki:
1 podwójny filet z kurczaka
5 jaj
5 ogórków korniszonów
1 puszka czerwonej fasoli
1 mała puszka kukurydzy
1 czerwona cebula
2 łyżki jogurtu naturalnego
4 łyżki majonezu
1 paczka chipsów rożków
sól, pieprz
przyprawa gyros
2 łyżki oleju

Przygotowanie:
1. Umyty i osuszony filet pokroić w kostkę, po czym usmażyć na rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia mięso obficie posypać przyprawą gyros i doprawić solą.
2. Jajka ugotować na twardo, po czym obrać i pokroić w kostkę.
3. Kukurydzę oraz fasolę osączyć z zalewy.
4. Obraną cebulę pokroić w kostkę. Podobnie postąpić z ogórkami, ale te dodatkowo po pokrojeniu odcisnąć z nadmiaru soku.
5. Jogurt wymieszać z majonezem. Tak przygotowany sos doprawić solą i pieprzem.

Ułożenie warstw sałatki od spodu salaterki:
ogórki korniszo
ny -  jajka - cebula - kukurydza - fasola - sos - smażony kurczak - pokruszone chipsy i dookoła misy warstwa rożków

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz