2 tortille pszenne
1 awokado
3 jajka
1 łyżeczka soku z cytryny
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka tartego chrzanu
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1-2 łyżki majonezu
sól, kolorowy pieprz
Dodatkowo:
oliwki
2-3 garście roszponki
2 łyżki serka śmietankowego Almette
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, posiekać w drobną kostkę. Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, obrać. Miąższ pokroić w drobną kostkę, a następnie skroić sokiem z cytryny. Awokado połączyć z jajkiem. Dodać chrzan, przeciśnięty przez praskę czosnek, szczypiorek i majonez. Wszystkie składniki wymieszać, doprawiając solą i pieprzem.
Tortille posmarować serkiem. Na serku rozłożyć roszponkę. Na roszponce rozsmarować pastę jajeczną. Na środku tortilli można ułożyć rząd oliwek. Tortille zwinąć i owinąć folią.
Schłodzić
w lodówce przez minimum godzinę. Po tym czasie roladę pokroić na
plastry (grubość około 1,5 cm), które należy ułożyć na półmisku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz