2 szklanki mąki pszennej (280
1 kostka masła
1/3 szklanki drobnego cukru kryształu
50 g mielonych orzechów włoskich
50 g mielonych migdałów
szczypta soli
Dodatkowo:
cukier puder do posypania ciasteczek
1 opakowane cukru waniliowego
Przygotowanie:
Wszystkie składniki umieścić w misie i zagnieść z nich ciasto. Kiedy ciasto będzie gotowe, należy urywać je partiami, a następnie zwijać w dłoniach wałeczki o grubości 1 cm.
Z wałeczków odrywać małe kawałki (4-5 cm) i formować z nich małe rogaliki. Ciasteczka ułożyć na wyłożonej pergaminem blaszce.
Piec 15 minut w temp. 160 °C. Po upieczeniu ciepłe rogaliki obficie obsypać cukrem pudrem zmieszanym z cukrem waniliowym.
Z wałeczków odrywać małe kawałki (4-5 cm) i formować z nich małe rogaliki. Ciasteczka ułożyć na wyłożonej pergaminem blaszce.
Piec 15 minut w temp. 160 °C. Po upieczeniu ciepłe rogaliki obficie obsypać cukrem pudrem zmieszanym z cukrem waniliowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz