2 szklanki mąki
1/2 łyżeczki sody
3/4 szklanki wiórków kokosowych
1/2 szklanki oleju kokosowego
2 łyżki miodu
kilka kropel aromatu migdałowego
5-6 łyżek mleka
Dodatkowo:
wiórki kokosowe i pokruszone płatki migdałowe - do obtoczenia
Przygotowanie:
W misie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać do nich składniki płynne i wyrobić ciasto. Gdyby ciasto było zbyt sypkie, dolać odrobinę mleka.
Z ciasta formować w rękach małe kulki, które przed ułożeniem na blachę należy lekko spłaszczyć. Ciasteczka obtoczyć w posypce kokosowo-migdalowej. Piec w temp. 180 C do zarumienienia.
Z ciasta formować w rękach małe kulki, które przed ułożeniem na blachę należy lekko spłaszczyć. Ciasteczka obtoczyć w posypce kokosowo-migdalowej. Piec w temp. 180 C do zarumienienia.
Pyszne ciastka zapraszam do siebie na bloghttp://moje-wyroby.blog.pl/
OdpowiedzUsuń