2 woreczki ryżu
1 świeża czerwona papryka
1 puszka kukurydzy
30 dag dobrej szynki
biała część pora
2 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki
sól, pieprz
curry
czosnek w proszku
1 łyżka sosu sojowego
majonez
gęsty jogurt naturalny
Przygotowanie:
Ryż ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem przyprawy curry. Umytą paprykę wydrążyć z gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Pora przecinamy wzdłuż na pół, kroimy i parzymy na durszlaku wrzącą wodą. Wszystkie składniki na sałatkę mieszamy w naczyniu, dajemy posiekaną natkę, tyle samo łyżek majonezu co jogurtu, doprawiamy resztą przypraw.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz