poniedziałek, 5 czerwca 2017

Sałatka brokułowa z serem i szynką

Składniki:
1 brokuł
20 dag szynki konserwowej
15-20 dag żółtego sera
1 puszka czerwonej fasoli
1 mała cebula
3-4 ogórki kiszone
sól, pieprz
kilka łyżek majonezu

Przygotowanie:
Umytego brokuła i podzielonego na różyczki należy ugotować w osolonej wodzie, a następnie odcedzić i ostudzić. Cebulę pokroić w kostkę, fasolę odlać z zalewy, ser żółty pokroić w paski, szynkę - w kwadraciki, a ogórki kiszone kroić w dużą kostkę.  Wszystkie składniki razem połączyć, dodać kilka łyżek majonezu, doprawić do smaku solą i pieprzem, po czym całość dokładnie wymieszać. Przed podaniem sałatkę warto schłodzić w lodówce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz