Kruche babeczki z nadzieniem karmelowym

Składniki:
Składniki na ciasto:

2,5 szklanki mąki pszennej
1 kostka masła
6 żółtek
3 łyżki cukru pudru
szczypta soli

Dodatkowo:
1 puszka kajmaku
paluszki w kształcie serc

Przygotowanie:
Składniki na ciasto umieścić w misie i ręcznie lub za pomocą robota wyrobić jednolite, gładkie ciasto. Tak przygotowane urywać na kawałki i wylepiać nim wnętrze foremek do babeczek. Foremki z ciastem włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 10 min w temp. 170 °C. Po upieczeniu ostudzone babeczki delikatnie ściągnąć z foremek uważając, by ich nie pokruszyć.
Każdą z upieczonych babeczek nadziewać za pomocą szprycy kajmakiem. Na koniec babeczki udekorować serduszkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz