Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:
1/2 kapusty pekińskiej
1 cebula
1 papryka czerwona
1 marchew
7-8 rzodkiewek
1/2 świeżego ogórka
3 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
sól pieprz
pęczek natki pietruszki 

Przygotowanie:

Kapustę drobno poszatkować, obraną marchew i całą rzodkiewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pozbawioną gniazd nasiennych paprykę pokroić w drobne paski, cebulę pokroić w drobną kostkę, ogórek pokroić w plasterki, natkę pietruszki drobno posiekać. Wszystkie warzywa umieścić w dużej misie. Do przygotowanych warzyw dodać majonez i jogurt, całość doprawić solą i pieprzem, po czym dokładnie wymieszać. Surówkę podawać jako dodatek do obiadu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz