1 woreczek ryżu
1 duża cebula
1 puszka tuńczyka w oleju
1 puszka czerwonej fasoli
4 jajka
150 g żółtego sera
1 pęczek szczypiorku
majonez
pieprz, sól
Przygotowanie:
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Rybę osączyć z zalewy i rozdrobnić. Jajka ugotować na twardo. Po ugotowaniu oddzielić białka od żółtek, a następnie zetrzeć je osobno na tarce (drobne oczka). Cebulę pokroić w kostkę. Szczypiorek drobno posiekać.
Sałatkę układać warstwami w szklanej salaterce:
ryż - majonez - cebula (posolić) - tuńczyk - majonez - czerwona fasola - majonez - ser żółty - majonez - starte białka - majonez - na środku starte żółtka, a dookoła nich szczypiorek
Warstwy majonezowe można do smaku doprawić pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz