Składniki:
2 woreczki ryżu 3 kolory (2x100g)
1 puszka kukurydzy
3 jajka
1 duża cebula
20 dag dobrej szynki
1 słoiczek marynowanych grzybków
2 łyżki majonezu
2 łyżki gęstego jogurtu greckiego
sól, pieprz
Przygotowanie:
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy, studzimy i przesypujemy do miski. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Obraną cebulę oraz ugotowane jajka kroimy w drobną kostkę. Szynkę kroimy w plastry, po czym w kostkę.
Grzybki siekamy, jednak nie zbyt drobno - mają być wyczuwalne w sałatce. Wszystkie składniki sałaty łączymy, dodajemy majonez i jogurt, doprawiamy solą oraz pieprzem, po czym dokładnie mieszamy.
Grzybki siekamy, jednak nie zbyt drobno - mają być wyczuwalne w sałatce. Wszystkie składniki sałaty łączymy, dodajemy majonez i jogurt, doprawiamy solą oraz pieprzem, po czym dokładnie mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz