1 opakowanie ciasta francuskiego
1 puszka łososia w oleju
1 puszka tuńczyka w oleju
ulubione kabanosy
jajko - do posmarowania
ziarna czarnuszki, sezamu, maku - itp. do posypania
Przygotowanie:
Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy na małe prostokąty. Jeśli nadziewamy ciasto rybą z puszki, najpierw ją odcedzamy. Na każdym kawałku ciasta rozprowadzamy łyżeczką łososia lub tuńczyka, po czym zwijamy luźno rulony.
Ciastem można obłożyć również pocięte kawałki kabanosa. Zwinięte rulony układamy na blaszce zawiniętą częścią do dołu. Wierzch zawijańców smarujemy roztrzepanym jajkiem, a następnie posypujemy ulubionymi ziarnami. Pieczemy w temp. 200 C do uzyskania złotego koloru.
Ciastem można obłożyć również pocięte kawałki kabanosa. Zwinięte rulony układamy na blaszce zawiniętą częścią do dołu. Wierzch zawijańców smarujemy roztrzepanym jajkiem, a następnie posypujemy ulubionymi ziarnami. Pieczemy w temp. 200 C do uzyskania złotego koloru.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz