Ciasteczka serowe z jabłkami

Składniki:
1 kostka białego sera (250 g)
250 g masła 
250 g mąki pszennej
3 jabłka
cukier puder do posypania  

Przygotowanie:
Mąkę posiekać nożem z masłem. Dodać rozgnieciony w rękach twaróg i wyrabiać ciasto, które ma być elastyczne, miękkie i gładkie.  Wyrobione ciasto schłodzić w lodówce min. 1 godzinę. Po tym czasie obrać jabłka, dzieląc każde z nich na 12 cząstek. Zimne ciasto rozwałkować na grubość ok. 4 mm. Z ciasta szklanką wykrawać kółeczka. Na połówce każdego z nich ułożyć plasterek jabłka (grubszą stroną na zewnątrz), który przykryć drugą połową ciasta. Ciasteczka układać na blaszce wyłożonej pergaminem. Piec w temp. 180°C ok. 15-20 minut. Po upieczeniu ciasteczka posypać cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz