Składniki:
10 jajek
20 - 30 dag pieczarek
1 cebula
kilka łyżek majonezu
sól, pieprz
tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
10 jajek
20 - 30 dag pieczarek
1 cebula
kilka łyżek majonezu
sól, pieprz
tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo. Po wystudzeniu obrać z łupek i przekroić wzdłuż na połówki. Żółtka wydrążyć do osobnej miski. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, po czym podsmażyć ją na tłuszczu. Do zeszklonej cebuli dodać obrane oraz pokrojone w plastry pieczarki. Doprawić solą i pieprzem. Całość razem podsmażyć. Wydrążone żółtka i podsmażone pieczarki połączyć razem i zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku. Tak uzyskaną masę w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem, a następnie dodać majonez i wymieszać, aby powstała jednolita masa. Przygotowanym nadzieniem wypełniać puste połówki białek. Jajka układać na półmisku. Jajka można polać majonezem lub sosem tatarskim.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz