ok. 2 szklanki makaronu farfalle (kokardki)
1 podwójna pierś z kurczaka
1 świeży ogórek
1 papryka
1/2 puszki kukurydzy
1 mała czerwona cebula
2 ząbki czosnku
kilka łyżek majonezu
2-3 łyżki pokrojonego drobno szczypiorku
sól, pieprz, curry, zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przestudzić. Kurczak umyć, pokroić w kostkę, smażyć na tłuszczu. Pod koniec smażenia kurczaka posolić i doprawić przyprawą curry. Umytego ogórka i paprykę pokroić w drobną kostkę. Cebulę pokroić w kostkę, kukurydzę odcedzić, szczypiorek drobno posiekać. Przestudzonego i usmażonego kurczaka połączyć z makaronem, ogórkiem, papryką, cebulą, szczypiorkiem, kukurydzą. Wymieszać z kilkoma łyżkami majonezu, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz