wtorek, 14 listopada 2017

Muffinki czekoladowe z krówkami

Składniki:
150 g masła
170 ml mleka
300 g mąki pszennej tortowej 
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
3 kopiate łyżeczki kakao
3/4 szklanki cukru kryształu
1/2 tabliczki mlecznej czekolady
8 cukierków "krówek"
drażetki czekoladowe







 

Przygotowanie: 
Masło roztopić i ostudzić.  Do jednej miski wsypać składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, kakao. W drugiej misce roztrzepać mikserem jajka z mlekiem, powoli wlać przestudzone, roztopione masło i stopniowo dosypywać zmieszane suche produkty. Całość delikatnie zamieszać mikserem do połączenia wszystkich składników. Na koniec dodać pokrojoną w drobną kostkę czekoladę i posiekane "krówki". 
Ciasto nakładać łyżką do papilotek do 3/4 ich wysokości. Wierzch babeczek posypać czekoladowymi drażetkami. Następnie piec w temp. 180 C przez 15-20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz