250 g makaronu ryżowego
250 g szynki konserwowej
250 sera żółtego
1 brokuł
1 czerwona cebula
1 puszka kukurydzy
2 ząbki czosnku
sól i pieprz
kilka łyżek majonezu
Przygotowanie:
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie i studzimy. Brokuł dzielimy na małe różyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie uważając, by się nie rozgotowały (powinny być al dente). odcedzamy. Szynkę oraz żółty ser kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w większą kostkę. Kukurydzę odcedzamy z nadmiaru zalewy. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do majonezu.
Wszystkie składniki mieszamy razem z sosem czosnkowym. Doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem przechowujemy w lodówce.
Wszystkie składniki mieszamy razem z sosem czosnkowym. Doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem przechowujemy w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz