2 filety z kurczaka
2 średniej wielkości cebule
4-5 ogórki korniszony
1 puszka kukurydzy
1 mały słoiczek marynowanej papryki
1/2 kapusty pekińskiej
majonez
sól
przyprawa gyros
olej lub oliwa do smażenia
Przygotowanie:
Umyte i osuszone piersi z kurczaka kroimy w średniej wielkości kostkę, smażymy na rozgrzanym tłuszczu. W trakcie smażenia przyprawiamy solą i przyprawą gyros. Usmażone mięso studzimy.
Ułożenie sałaty (kolejność od dolnej warstwy):
usmażony filet z kurczaka - cebula - ogórek kiszony - warstwa majonezu - kukurydza - papryka - kapusta pekińska
Wierzch udekorowałam kleksami z ketchupu, kukurydzą i ptysiami.
Jedna z moich ulubionych. Zawsze znika jako pierwsza ze stołu :) U mnie jednak bez papryki :)
OdpowiedzUsuń