(5 pucharków):
300 ml śmietany 30%1 śmietana "Śnieżka"
20 ciasteczek Oreo
Przygotowanie:
Oddzielamy nadzienie od ciasteczek Oreo. Schłodzoną śmietanę 30% ubijamy na sztywno.Pod koniec ubijania dodajemy śmietanę "Śnieżkę" i pokruszoną masę z ciasteczek. Ciasteczka drobno kruszymy w osobnej misce. Dno każdego z pucharków przykrywamy warstwą pokruszonych ciasteczek. Na ciasteczka wykładamy ubitą śmietanę, kolejną warstwę ciasteczek i znów śmietanę. Wierzch sederów zdobię odrobiną pokruszonych ciasteczek Oreo. Deser przechowywać w lodówce.
Deser można urozmaicić smakowo podając np. jako jedną z warstw dżem. Polecam kwaskowy dżem o smaku kiwi.
Mniam:)
OdpowiedzUsuń