Szparagi w cieście francuskim
Składniki:
1 opakowanie zielonych szparagów (500 g)
1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
1 jajko
sól, pieprz
czosnek granulowany
oliwa
Przygotowanie:
Szparagi dokładnie umyć z piasku, dolne twarde części odciąć. Szparagi natrzeć oliwą, obsypać solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem. Ciasto francuskie pokroić na cienkie paski i obwijać nimi szparagi. Szparagi ułożyć na blasze. Posmarować z wierzchu ciasto roztrzepanym jajkiem. Piec ok. 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180C.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
świetny pomysł, szkoda że teraz nie ma sezonu na szparagi. Pozdrawiam i zapraszam do siebie www.coffeisola.blogspot.com
OdpowiedzUsuńCieszy mnie bardzo, że przepis się spodobał. Pozdrawiam serdecznie. Bardzo chętnie zajrzę do ciebie:)
OdpowiedzUsuń