1 podwójna pierś z kurczaka
1 marchewka
2 jajka
2 łyżki mąki
2 łyżki majonezu
2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
sol, pieprz
tłuszcz do smażenia Przygotowanie:
Filet z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, przełożyć do miski. Obraną marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do kurczaka. Do kurczaka i marchewki wbić jajko, dodać mąkę, majonez, natkę z pietruszki, przyprawy. Wszystko razem wymieszać. Włożyć do lodówki, najlepiej na noc lub minimum na 2-3 godziny przed smażeniem.
Na patelni rozgrzać tłuszcz. Na rozgrzany olej nakładać łyżką małe porcje mięsa. Smażyć na złoty kolor z obu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz