Składniki:
(forma 21x32 cm)
Składniki na ciasto:
200 g margaryny
100 g cukru pudru
3/4 kostki masła
2 jajka
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Składniki na ser:
1.20 kg sera
300 g cukru kryształu
150 g margaryny
8 jajek
1 cukier waniliowy
1 budyń śmietankowy lub waniliowy
sok z jednej cytryny
1-2 łyżki kakao
rodzynki
2-3 garście malin (świeże lub mrożone)
1 garść śliwek kalifornijskich
100 g płatków migdałowych
Przygotowanie:
Ciasto
Białka oddzielić od żółtek. Margarynę utrzeć z cukrem. Następnie w trakcie dalszego ucierania dodać żółtka i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać ją z resztą ciasta.
Ser
Oddzielić białka od żółtek. Margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Dodać zmielony ser, mąkę, budyń, wyciśnięty sok z cytryny, namoczone wcześniej rodzynki. Ubić pianę z białek. Delikatnie wmieszać ją do masy serowej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz