Składniki: 4-5 ziemniaków 4 większe marchewki 3 pietruszki 1 średniej wielkości seler 2 średniej wielkości białe lub czerwone cebule słoik litrowy ogórków kiszonych 4-5 jajek 1 puszka groszku konserwowego mały słoik majonezu sól, pieprz
Przygotowanie:
Marchew, pietruszkę, ziemniaki, seler obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Ostudzone i ugotowane warzywa kroimy w kostkę. Obrane cebule kroimy w drobną kostkę. Jajka gotujemy na twardo i ostudzone kroimy w kostkę. Ogórki kiszone kroimy w kostkę, po czym pokrojone odciskamy w rękach z nadmiaru soku. Do warzyw dodajemy odciśnięty z zalewy groszek i majonez. Sałatkę doprawiamy solą oraz pieprzem, dokładnie mieszamy. Przechowujemy w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz