niedziela, 22 marca 2015

Sałatka jarzynowa

Składniki:
4-5 ziemniaków
4 większe marchewki
3 pietruszki
1 średniej wielkości seler
2 średniej wielkości białe lub czerwone cebule
słoik litrowy ogórków kiszonych
4-5 jajek
1 puszka groszku konserwowego
mały słoik majonezu
sól, pieprz 

Przygotowanie:
Marchew, pietruszkę, ziemniaki, seler obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Ostudzone i ugotowane warzywa kroimy w kostkę. Obrane cebule kroimy w drobną kostkę. Jajka gotujemy na twardo i ostudzone kroimy w kostkę. Ogórki kiszone kroimy w kostkę, po czym pokrojone odciskamy w rękach z nadmiaru soku. Do warzyw dodajemy odciśnięty z zalewy groszek i majonez. Sałatkę doprawiamy solą oraz pieprzem, dokładnie mieszamy. Przechowujemy w lodówce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz