piątek, 24 maja 2013

Muffinki czekoladowe

Składniki:
2 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
3 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
1 tabliczka czekolady (najlepsza gorzka)
1/2 szklanki oleju
1 jajko
1 szklanka mleka

Przygotowanie:
W jednej misce mieszamy składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kakao i czekoladę pokrojoną w małe kawałeczki.W drugiej misce mieszamy składniki mokre: olej, mleko, jajko. Łączymy składniki mokre z suchymi, razem mieszamy. Przygotowaną masę przekładamy do papilotek lub foremek na muffinki  (do ok. 2/3 ich wysokości). Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180C (z termoobiegiem).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz