ok. 500 g łososia
2 łyżki oliwy
1 łyżka płynnego miodu
2 łyżeczki musztardy dijon lub delikatesowej
1 łyżeczka tymianku
1/2 łyżeczki chili
1 ząbek czosnku
1 średniej wielkości cukinia
sól
granulowany czosnek
ostra papryka w proszku
Przygotowanie:
Łososia myjemy, ściągamy z niego skórę, osuszamy, dzielimy na porcje. Oliwę mieszamy z miodem, musztardą, przyprawami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Kawałki ryby dokładnie pokrywamy marynatą z dwóch stron i odstawiamy do lodówki na 15-30 minut, aby całość "się przegryzła".
Cukinię myjemy, kroimy w centymetrowej grubości plastry lub krążki. Każdy kawałek cukinii oprószamy z dwóch stron solą, papryką i czosnkiem. Odstawiamy na 15 minut, aby cukinia puściła sok.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz