Składniki: 1 woreczek długoziarnistego ryżu 1 podwójny filet z piersi kurczaka 4 jajka 1 duży por 1 puszka kukurydzy 4 ogórki kiszone 1 jabłko sól, pieprz vegeta majonez
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, ostudzone kroimy w kostkę. Filet z kurczaka gotujemy w wodzie z dodatkiem vegety, studzimy i kroimy w kostkę. Woreczek ryżu gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy, studzimy. Kukurydzę osączamy z zalewy. Białą część pora kroimy wzdłuż na pół, każdą połowę dzielimy na trzy paski i drobno kroimy. Pokrojonego pora parzymy na sicie gorącą wodą. Ogórki kroimy w drobną kostkę, odciskamy z nadmiaru soku. Obrane ze skórki jabłko kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki na sałatkę mieszamy w naczyniu, dodajemy kilka łyżek majonezu, oprószamy solą i pieprzem, mieszamy całość.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz