Składniki:
Składniki na biszkopt czekoladowy:
6 jaj
1 szklanka cukru kryształ
3/4 szklanki mąki pszennej tortowej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka octu
Składniki na biszkopt migdałowy:
3 jaja
1/2 szklanki zmielonych migdałów
1/3 szklanki cukru kryształ
1 kopiata łyżka mąki pszennej tortowej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Składniki na masę:
500 ml śmietany 30%
500 g serka mascarpone
2 łyżki cukru pudru
1 kopiata łyżeczka żelatyny
mały słoiczek konfitury pomarańczowej
Składniki na poncz:
1 kopiata łyżka kawy rozpuszczalnej
1/2 szklanki przegotowanej wody
1/4 kieliszka rumu lub amaretto