poniedziałek, 22 maja 2017

Muffinki kokosowe

Składniki:
13/4 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru kryształu
1/2 kostki roztopionego masła
1 łyżka roztopionego masła kokosowego
2 jajka
6 łyżek jogurtu naturalnego
5 łyżek wiórek kokosowych
2-3 łyżki mleka
1 kopiata łyżeczka proszku do pieczenia
2-3 krople aromatu migdałowego
1/2 kostki pokruszonej białej czekolady


Przygotowanie:
W jednej misce łączymy składniki suche (mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kokos, białą czekoladę ), zaś w drugiej dokładnie roztrzepujemy ze sobą składniki mokre (jajka, jogurt, masło, aromat i mleko). Następnie łączymy ze sobą składniki mokre i suche, energicznie mieszając.  Ciastem napełniamy papilotki do 2/3 wysokości. Muffinki pieczemy w temp. 180-190 C ok. 15-20 minut.

Upieczone babeczki warto udekorować czekoladowym kleksem i posypką kokosową.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz